zondag 12 juni 2011

Eerlijkheid

Gisteren werd ik losgelaten in een onbekende Kringloop in een stad waar ik 5 jaar woonde. Helemaal fijn want de tocht door de stad leek me even niets. Dus zo kwam het dat ik eindelijk iets vond waar ik al jaren naar zocht. Of zoiets.

Want wat ik wilde was iets moois boven de voordeur. Een mooie tekst, een mooi schilderij, iets moois voor als je het huis verlaat. Nu heb ik jaren van alles gezien & ....afgewezen. Geen mooie tekst, niet leuk, te opdringerig. Afijn, ik was nogal kritisch.

Maar gisteren vond ik het. Of wel: "Haar" ze werd net door de winkeljuffrouw in de kast gelegd, samen met haar zusje. Het zusje had een minder mooie uitstraling. Ik vond haar prachtig en legde haar voorzichtig mijn mandje. Haar zusje koste 50 cent, maar zij was niet geprijst. Dat regel ik straks wel dacht ik, zij kost natuurlijk ook 50 cent.

Ik liep wat rond en terwijl ik dat deed ontstond er rumoer rond de kassa. Een meneer lag op de grond en er was duidelijk paniek. Werd om 1e hulp geschreeuwd, om een arts misschien. Nu ben ik beide niet en het leek me dan ook het beste om maar ruimte te maken en niet in de weg te lopen.

Terwijl ik heel erg "niet in de weg liep" kwam ik de winkeljuffrouw tegen en vroeg haar even mijn schat te prijzen.  (Er stond heel GROOT aangegeven dat niet geprijsde spullen niet verkocht werden)
Well, ik vertelde haar dat haar zusje 50 cent koste, zij vroeg waarom ik die dan niet gewoon pakte. Ik zei, naar waarheid, dat ik haar uitdrukking mooier vond.
Waarop zij haar een prijsje opplakte en wegliep.

VAN 1 EURO!!

Ik was echt met stomheid geslagen. Bijna hetzelfde, maar omdat ik in mijn eerlijkheid vertelde dat ik haar iets mooier vond drukte ze 50 cent er bij op.
Ik bedacht me dat ik er wat van wilde zeggen, maar mijn blik dwaalde af naar de man op de grond en dat relativeerde nogal. Dus heb ik er niets van gezegd. Maar raar vond ik het wel.

Maar dit prachtige engeltje hangt binnenkort boven mijn voordeur, nu zoek ik alleen nog een mooie bijpassende tekst; suggesties? 


~ Until you spread your wings you will have no idea how far you can fly ~

4 opmerkingen:

 1. ach wat een schatje ...en ze kijk zo lief en zelf verzekerd..Home sweet home, zou wel bij haar passen..fijne avond, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O jeetje, ik was acuut weggelopen haha Daar kan ik zo slecht tegen! Maar gelukkig wist jij je te beheersen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat deze mevrouw het jou niet gunde om haar voor de prijs van haar zusje... Waarmee ik na het lezen van dit verhaal wel mee te doen krijg, alleen achtergebleven bij die onaardige mevrouw :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, een engeltje voor boven de deur! Heb je altijd een prettig gevel als je weggaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen